Om Mayoriet

En smagsoplevelse udover det sædvanlige

I vores optik er det spild af tid at lave et produkt, der smager helt neutralt. Alle har interesse i at spise noget, der har den perfekte balance mellem det salte, det søde, det syrlige, det bitre og umami. Det er en misforståelse, at forbrugere vil have en neutral smag – alle vil have noget, der er smagt ordentligt til. Og så kan man som forbruger enten lide det eller ikke lide det. Men det giver ingen mening at lave et neutralt produkt – det eneste der sker, er, at forbrugeren selv tilsætter smag.

Når nu vi har udviklet vores smagsløg igennem mange år, så mener vi, at vi skylder forbrugerne at lave vores produkter, som vi mener, de skal smage. Og så er det op til forbrugerne, om de kan lide dem eller ej.

DET STARTEDE PÅ SAMSØ

Mayoriet er stiftet af de to venner, Jakob Buchbjerg og Henrik Anesen, der begge er uddannet kokke og har mange års erfaring i både Danmark og udlandet. 

Vi, Jakob og Henrik, havde flere gange snakket om at skabe et produkt sammen, men først i 2015 var timingen rigtig for os begge. Vi havde begge en drøm om at skabe et kvalitetsfødevareprodukt, og Henrik kom med ideen om at komme vores ideer på glas.

Ideen til Mayoriet opstod i efteråret 2015 på en kold, våd og blæsende efterårsdag på Samsø. Vi besluttede fra starten, at vi ville sende forskellige variationer af mayonnaise på markedet.

Mayoriet tog langsomt form gennem et par ugers arbejde med test og prøvesmagninger af en masse forskellige mere eller mindre vellykkede mayonnaiser. 

De mange test og prøvesmagninger resulterede i vores faste sortiment på fire mayonnaiser – Mayo, Estragon, Timian og Rosmarin. 

Derudover laver vi sæsonmayo, som følger sæsonens smage fra Samsø. De forskellige mayonnaiser inspireret af sæsonens gang på Samsø bruges til at teste og videreudvikle på nye mayonnaiser – kun de bedste fra testene kommer ud til kunderne.

mændene bag mayoriet

Henrik Anesen

Henrik er nysgerrig, struktureret, grundig og frem for alt dedikeret i alt, hvad han foretager sig. Han udfordrer sig selv og andre i målet om at opnå en konstant udvikling af Mayoriets produkter. Gennem utallige rejser i hele verden har han udviklet en forståelse for smagssammensætning, og hans mange rejser er en konstant inspiration i den måde, han arbejder på.

Henrik har arbejdet med mad i over 25 år, og han har stået bag gryderne i køkkener i både indland og udland. Han har altid sat smag og enkelthed i højsædet, og har gennem 10 års arbejde med de samske råvarer fået en indgående forståelse for sæsonerne på Samsø. I et tæt samarbejde med landmænd, fiskere og andre råvareproducenter på øen har han formået at løfte niveauet på de restauranter, han har arbejdet på.

Jakob Buchbjerg

Jakob ser muligheder i stedet for begrænsninger, og han har en høj sans for kvalitet. Hans positive tilgang til sit arbejde gør ham skarp, effektiv, inspirerende, og det giver en stor gennemslagskraft i arbejdet omkring Mayoriet. Det behøver ikke at være let, men det skal være gennemtænkt og med et lille twist, så vi ikke er som de andre. Denne kvalitet værdsættes, og det udfordrer Mayoriet i vores udviklingsprocesser. 

Jakob er både kok og Kaospilot, og har samtidigt rejst meget. Det gør Jakob til en stærk partner. Med en stor viden indenfor mad og fødevarer, er han kompetent og slagkraftig i mange situationer vedrørende Mayoriet. En rar og dygtig fagmand, der ikke er som de andre, hvilket gør ham inspirerende at arbejde sammen med.